Начало ММА Големи размествания в ранглистата в лека категория след UFC on ESPN 12

Големи размествания в ранглистата в лека категория след UFC on ESPN 12

Големи размествания в ранглистата в лека категория след UFC on ESPN 12
0

Куп промени в класирането на бойците се получиха в обновената ранглиста на UFC в лека категория след последната бойна гала, провела се през отминалия уикенд в Лас Вегас, Невада.

Дъстин Порие излезе на 2 позиция след като победи Дан Хукър в главния сблъсък на събитието UFC on ESPN 12. Това е с позиция по-напред от класирането му преди галата. Хукър остава под номер 5. Тони Фъргюсън падна с едно място и вече под номер 3.

Диего Ферейра и Ислам Махачев направиха най-голям скок – с по 2 позиции и вече са под номер 8 и номер 11. Чарлз Оливейра пък вече е 6-и, за сметка на Пол Фелдър, а Дрю Добър излезе 14, измествайки от там Бенейл Дариуш.

Най-голям спад регистрира Доналд Серони, който падна с 2 места и вече е под номер 13. Кевин Лий и Ал Якуинта също регистрират спад. Двамата излезнаха съответно на 9 и 10 позиция.

Порие скача с 2 места и в ранглистата „pound for pound“. От днес американският боец е номер 9 за сметка на Макс Халауей и Джъстин Гейджи, които загубиха по една позиция.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".