Начало ММА Грузински боец подписа с UFC

Грузински боец подписа с UFC

Грузински боец подписа с UFC
0

Гурам Кутателадзе стана третият активен грузински боец, подписал с UFC. За най-известната ММА верига в света в момента се състезават Гига Чикадзе (10-2) и Мераб Двалишвили (11-4).

Кутателадзе се състезава в лека категория и има баланс от 11 успеха и 2 поражения в ММА. 28-годишният боец е спечелил цели 8 срещи преди финалния гонг (7 с нокаут и 1 след събмишън). Той е в серия от 8 поредни победи, а последната му загуба датира от над 5 години.

Миналата година грузинецът нокаутира Фелипе Силва за 44 секунди в „Brave CV“, което му даде шанс да атакува титлата срещу Клейтън Силва. Събитието обаче пропадна поради разрастващата се пандемия от коронавирус.

Интересното е, че Кутателадзе имаше предложение да подпише с UFC още през миналата година, но тогава грузинецът отказа договора. Сега явно нещата стоят по друг начин и се очаква скоро той да получи и първи съперник в октагона.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".