Начало Бокс Джошуа си спомни за времето в ареста и за проблемите със закона

Джошуа си спомни за времето в ареста и за проблемите със закона

Джошуа си спомни за времето в ареста и за проблемите със закона
0

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа е чудесен пример за това колко невероятен и странен може да е човешкия живот.

„Ей Джей“, който днес е едно от най-разпознаваемите лица в световната спортна индустрия е успя лда преобърне живота си от ареста до „Уембли“. В тийнейджърските си години, англичанинът с нигерийски корени е имал проблеми с органите на реда, като именно те са го тласнали към практикуването на бокс.

instagram.com/anthonyjoshua

„За пръв път бях в ареста в Рединг. Мисля, че бях вътре за две седмици. Наложиха ми мярка за неотклонение – да остана под стража. Трябваше да изчакам в ареста делото.

„Не можех да контактувам с определени хора. Помня едно хлапе, беше горе-долу на моята възраст. Седеше най-отзад в килията. Един път го погледнах, а той ми се изрепчи: „Какво гледаш, бе?“. Аз на свой ред му отвърнах да внимава на кой говори така.

„Когато излязох навън, започнах да тренирам бокс и да вдигам тежести. Мислех си, че ако ми сложат дълга присъда ще е по-добре да знам как да се защитавам.

instagram.com/anthonyjoshua

„Така заедно с братовчед ми започнахме да ходим на фитнес и бокс. Имах гривна на крака и трябваше да съм вкъщи в 8 вечерта. Бях под стриктен контрол на 17/18-годишна възраст.

„Когато свалих гривната, вече бях в позиция да започна още по-сериозно с бокса. Просто трябваше да бъда фокусиран и да не се поддавам на изкушенията. Битка, която водя и до ден днешен, но вече знам как да се контролирам“, спомня си Джошуа.

instagram.com/anthonyjoshua

Година по-късно той вече е национал на Великобритания и е в отбора за предстоящите Олимпийски игри в Лондон.

Именно през 2011 г. идва и вторият му сблъсък с полицията. Джошуа бива арестуван за притежание на марихуана в Лондон.

„По това време заработвах по 500 паунда месечно от бокса. Но бях виждал далеч по-големи суми преди това и не можех напълно да загърбя другите „възможности“ за припечелване.

„Случи се в известен квартал в северозападен Лондон. Карах Мерцедес, бях с екипа на Великобритания…

instagram.com/anthonyjoshua

„Изведнъж ме спряха полицаи под прикритие. Бяха трима и единият от тях ми нямаше никаква вяра. Каза ми, че колата ми мирише, а аз му отговорих, че преди малко съм возил чичо ми, който е растафар и пуши трева.

„Тамън да си тръгна и единият полицай видя сака ми и намери марихуана. За момент си помислих дали да не избягам, но осъзнах, че телефонът ми е там, колата също, беше очевидно, че съм част от Олимпийския отбор.

„Намериха 250 грама марихуана. За лично ползване… или както искате го наречете“, разкрива подробности Джошуа.

За това си провинение той бива изключен от отбора и полага обществено полезен труд в рамките на 12 месеца.

instagram.com/anthonyjoshua

„Научих се да съм по-умен, смених си возилото с нещо не чак толкова бляскаво и до ден днешен гледам да не се набивам на очи.

„Също така се научих на изкуството да се изправям, когато съм паднал на земята“, завърши шампионът.