Начало ММА И UFC става „жертва“ на войната в Украйна
0

И UFC става „жертва“ на войната в Украйна

И UFC става „жертва“ на войната в Украйна
0

Най-голямата верига за ММА в света – UFC стана поредната организация, която ще се наложи да прекрои плановете си поради настъпилата война в Украйна. Руската инвазия вече направи така, че множество и различни спортове да отменят събития или да променят домакинствата им.

Това ще се случи и с UFC и галавечерта, която бе планирана да се проведе на 19 март в Лондон. Според медиите на Острова, събитието няма да се състои по план и или ще бъде анулирано, или цялата бойна карта ще бъде пренаредена. Причината – участието на четирима руски бойци в събитието, включително и в главното такова.

Според член на Британския парламент, санкциите срещу Русия ще засегнат и редица спортисти. В това число и четиримата участници на галавечерта на UFC след по-малко три седмици.

В основното събитие на програмата в „О2 Арена“ в Лондон трябваше да се изправят един срещу друг в тежка категория Александър Волков и Том Аспинал. Това обаче по всичко личи няма да се случи. Освен това, в октагона няма да бъдат допуснати и Тимур Валиев, Шамил Абдурахимов и Сергей Павлович

Очаква се в близките дни от UFC да излязат с позиция по случая. На този етап обаче изглежда тепърва ще ставаме свидетели на подобни действия, които целят допълнително нанасяне на удари срещу руската инвазия в Украйна.