Начало Бокс Джошуа изрази подкрепа към Усик и Украйна
0

Джошуа изрази подкрепа към Усик и Украйна

Джошуа изрази подкрепа към Усик и Украйна
0

Антъни Джошуа изказа своята позкрепа към Олександър Усик. Той направи това, след като украинецът се завърна в родината си, за да се бори с руската инвазия.

Двамата трябваше да се изправят отново на ринга в реванш на битката им от миналата година. Те водеха преговори допреди седмица, но разговорите бяха прекратени, а настоящият световен шампион на WBA, WBO, IBF и IBO официално се присъедини към армията, за да брани родината си.

Научих, че спортът и политиката вървят ръка за ръка. Гласът на Усик е силен и мощно оръжие, което трябва да бъде чуто. Никой от тези хора не иска война, всеки от тях призовава за намиране на мирно решение, така че му пожелавам успех, на него и на останалите хора в Украйна“, казва Джошуа.

Самият Усик пък отправи ново, емоционално послание в социалните мрежи. Той използва „Инстаграм“, за да се обърне както към своите сънародници, така и към Русия и Владимир Путин.

Искам да кажа на украинския народ, че аз също ще се въоръжа, защото аз съм украинец. Да кажа нещо и на другата страна, така че да ме разберат. Вие не воювате с нашето правителство, не воювате с нашата армия. Вие воювате с нашия народ. Това е нашата земя, това е нашият дом и ние не сме ви викали. Ние нямаме нужда да ни освобождавате. Ние сами сме се освободили“, отправи обръщение световният шампион.

Освен Усик, в армията вече влязоха и братя Виталий и Владимир Кличко. Същото стори и друга украинска звезда и световен шампион – Василий Ломаченко.