Начало Бокс Радослав Росенов: Това е първата стъпка към златото в Париж
0

Радослав Росенов: Това е първата стъпка към златото в Париж

Радослав Росенов: Това е първата стъпка към златото в Париж
0

Радослав Росенов обра овациите за представянето си в турнира за Купа „Странджа“. Само на 18 години той спечели златния медал при 60-килограмовите и направи доста солидна заявка за бъдещи, още по-големи успехи в мъжкия бокс. Младият ни талант дори се закани, че турнирът в зала „София“ е бил само отправна точка към голямата му цел – златото от Игрите в Париж 2024

„Знам, че очакванията сега ще са много големи към мен, но ще остана здраво стъпил на земята. Сега предстои малко почивка, след което отново започваме подготовка за Европейското първенство до 22 години. Там целта е същата – отново златен медал. Пътят е ясен, всеки турнир е с една цел пред мен – титлата. Това важи след това и за Европейското първенство в Армения. Така трябва да вървя уверено до Олимпийските игри, където отново гледам към титлата“, каза Росенов.

Относно самото си представяне на „Странджа“, той сподели: „Бях много уверен в себе си. Преди „Странджа“ подготовката мина чудесно и това ми вдъхна още самочувствие. Борислав Бояджиев също вярваше много в мен и това се видя на ринга. Това са тренировки, постоянство, пот и кръв. Този турнир показва, че вървим в правилна посока. Това е първата стъпка към Париж 2024. Ще се постарая да ставам по-добър дотогава“.

Росенов коментира и сравненията със Серафим Тодоров, които се породиха на база сходния им стил. „Много хора ми казват, че съм като Серафим Тодоров – бързина в краката и експлозия в ръцете. Според мен е вродено, но и личният ми треньор Съби Събев винаги ми казва точно това, да се движа бързо по ринга и да залагам на скоростта“, каза още 18-годишният талант.