Начало Бокс Фурор за Радо Росенов и Светлана Каменова
0

Фурор за Радо Росенов и Светлана Каменова

Фурор за Радо Росенов и Светлана Каменова
0

България завърши подобаващо 73-ото издание на „Купа Странджа“. Родните боксьори се представиха на висота, като спечелиха общо 3 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медала. Това е равносметката след края на участието на националите ни в турнира, който тази година е със „златен“ статут към Диамантената лига на ИБА и е с награден фонд от 200 хиляди долара.

Радослав Росенов отново вдигна трибуните на крака с изявите си. 18-годишният талант нахлу с гръм и трясък в мъжкия бокс, печелейки златния медал в категория до 60 килограма. Националът ни си осигури титлата, след като не остави шанс на опитния си германски противник Мурат Йълдъръм. Росенов се поздрави с категоричен успех с 5:0 съдийски гласа.

Впечатляващо представяне и бляскава победа. Така премина финалната битка на Светлана Каменова в категория до 57 килограма. Българката показа нагледно, че се намира в страхотна форма и е поела уверено към завръщането си на голямата сцена. Тя спечели убедително титлата от 73-ото издание на надпреварата, след като преодоля с 5:0 гласа рускинята Дария Абрамова.

Със сребърно отличие пък се поздрави Ясен Радев. Той не успя да се качи на ринга в категория до 54 килограма поради лекарска забрана.

В събота с титлата ликува и Станимира Петрова (54 кг). Със сребърни медали завършиха още Хавиер Ибаниес (57 кг), Кристиян Николов (80 кг) и Радослав Панталеев (92 кг). Бронзови отличия грабнаха Даниел Асенов (54 кг), Уилиам Чолов (75 кг), Рами Киуан (75 кг), Кристиян Димитров (86 кг) и Йордан Ернандес (+92 кг).