Начало Бокс Виталий Кличко с нов емоционален призив за подкрепа на Украйна (ВИДЕО)
0

Виталий Кличко с нов емоционален призив за подкрепа на Украйна (ВИДЕО)

Виталий Кличко с нов емоционален призив за подкрепа на Украйна (ВИДЕО)
0

Бившият световен шампион на WBC в тежка категория Виталий Кличко отправи нов, емоционален призив в подкрепа на Украйна и в същото време срещу Русия. Настоящият кмет на Киев се присъедини към армията на страната в опит да бъде спряна руската инвазия към столицата. Той, брат му Владимир, както и настоящият шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Олександър Усик станаха част от опълчението, което ще брани града в опита на Русия да го окупира.

Спрете да правите бизнес с Русия. Много цивилни вече загинаха. Това е ужасно за жените, децата и нашите войници. Имам едно съобщение към целия свят – подкрепете Украйна, заедно сме по-силни. Вземете нови мерки срещу Русия“, обяви Кличко.

Той се обърна към Германия, тъй като стана ясно, че страната е силно зависима от руския газ. „Имам едно съобщение към Германия, както и към всеки европеец – ако правите бизнес с Руската федерация, те вземат вашите пари, но не за тяхната страна, или за руския народ. Те ги използват, за да се въоръжават, за армията си. С вашите пари те идват в Украйна“.

Снимка: БТА

Кличко изказа позиция и защо според него Владимир Путин обяви война на Украйна. „В Украйна направихме допитване. Хората тук искат да са част от европейското семейство, а Путин не е съгласен с това. Ние обаче не искаме да живеем като част от Руската империя“.

Накрая Виталий се обърна и към руснаците в армията: „Знам, че има деморализиране на тези хора. Те се чувстват зле, защото украинците са близки с руснаците. Съобщението ми към тях е: Приберете се у дома. Напуснете страната ни, колкото се може по-бързо“.