Начало Бокс Арнолд подкрепи Кличко и Украйна
0

Арнолд подкрепи Кличко и Украйна

Арнолд подкрепи Кличко и Украйна
0

Една от иконите на филмовото изкуство – Арнолд Шварценегер изрази подкрепа към братята Владимир и Виталий Кличко и украинския народ. Бившият губернатор на Калифорния публикува в Twitter своята позиция по отношение инвазията на Русия в Украйна.

В последните два дни бившите световни шампиони в тежка категория изявиха готовност да се включат в действията на армията и да бранят територията на Украйна. Кметът на Киев Виталий Кличко дори заяви, че е неизбежно това да се случи.

По този повод Арнолд написа: „Вие бяхте мои герои в ринга и сега също сте такива“.

Шварценегер е приятел на братя Кличко и написа още: „Виталий и Владимир Кличко, мислите ми са с вас, приятели“.

По повод случващото се в Украйна, той заяви: „Мислите ми са с украинския народ. Помолиха ме да дам интервюта по повода, но смятам, че новините трябва да се концентрират върху онова, което става там, а не върху това, което мислим ние. Това е трагедия, която съкруши сърцата ни, но и в същото време можем да черпим вдъхновение от куража, който показват украинците“.

Шварценегер припомни, че е израснал в Австрия и също знае какво означава военно действие. „Не съм експерт по външна политика. Но знам какво е да израснеш след военни действия, в окупирана страна. Във война последствията са такива, че никой не печели, а всички страдат. Никой от моите приятели, украинци или руснаци, не иска това“, каза още екшън звездата.