Начало Бокс Виталий Кличко: Ще браним Украйна с цената на всичко
0

Виталий Кличко: Ще браним Украйна с цената на всичко

Виталий Кличко: Ще браним Украйна с цената на всичко
0

Бившият световен в тежка категория на WBC и настоящ кмет на Киев – Виталий Кличко е готов да хване оръжие и да брани територията, както на столицата, така и на цялата територия на Украйна. Легендата сподели пред ITV, че на него и сънародниците му не им е оставен друг шанс от страна на Русия.

Рано тази сутрин от руска страна бяха отправени изстрели и бомбардировки по територия на Украйна. В последствие руски военни започнаха и инвазия в границите на страната, като медиите предават и за взривове в столицата Киев.

„Ще взема оръжие и ще браня Киев и Украйна. Те не ни оставят избор. Войниците са готови да бранят нашия град. Вярвам в Украйна. Вярвам в свободата. Вярвам в родината и народа си“, категоричен е „Стоманения чук“.

Той също така обяви, че „Президентът Путин е загубил напълно разума си, започвайки тази кървава война. Не знаем точния брой на жертвите, но знаем за много украинци, които са загинали от руската атака“, казва още Кличко.

Запитан отново дали ще се бие редом с войниците, той отговаря: „Нямам избор. Трябва да го направя и ще го направя“. Виталий също така благодари на западните страни, които са изявили готовност да се намесят и да помогнат срещу руската инвазия.