Начало Бокс Усик предложи помощ на Джошуа
0

Усик предложи помощ на Джошуа

Усик предложи помощ на Джошуа
0

Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Олександър Усик предложи на Антъни Джошуа да помогне за развитието на кариерата му. Украинецът направи това на фона на преговорите за договаряне на реванш между двамата. Битката им за титлите в тежка категория трябва да се проведе през лятото на тази година, като датата вече на няколко пъти бе променяна.

Усик заяви, че е готов да подаде ръка на британеца и да му помогне да сложи в ред неразборията около щаба си. Това обаче може да се случи след 5 години, когато той самият планира да сложи край на кариерата си.

Oleksandr Usyk of Ukraine, left, throws a punch at Anthony Joshua of Britain during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)

Аз познавам себе си, поел съм по един път и знам как да стигна до неговия край. Имам екип, страхотни треньори и работим заедно, като юмрук. Ако трябва да дам съвет на Джошуа, относно неговия щаб и проблемите, с които се е сблъскал, съм готов да го направя. Но нека да ми се обади след 5 години, тогава ще му изградя екип“, сподели Усик в предаването „Behind the Gloves“.

Украинецът не коментира напрежението в Украйна и стартиралата война от страна на Русия. Той не бе и запитан в тази посока. Медиите на Острова твърдят, че той е напуснал родината си ден преди началото на инвазията от страна на руските войски на украинска територия.