Начало ММА Нгану нападна UFC заради Ган
0

Нгану нападна UFC заради Ган

Нгану нападна UFC заради Ган
0

Световният шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану изрази възмущение спрямо ръководството на организацията. Повод за това се оказа последния съперник на „Хищника“ – Сирил Ган.

Нгану победи французина след 5 рунда, в които изненада всички специалисти. В двубоя на 22 януари Франсис атакува Ган с граплинг умения и го повали няколко пъти на земята, откъдето контролираше срещата и не остави шанс на претендента.

Шампионът е категоричен, че е избрал тази тактика, защото е усетил, че Сирил е бутан от UFC до мач за титлата, без да се изправи срещу съперник, който знае как да се бори. Именно там е усетил и слабото място на французина, възползвайки се от него.

Обикновено не стигаш до UFC и не се биеш за титлата, без да си се срещнал с борец. Това е правилото. В неговия случай изглежда така, сякаш го бутаха и протектираха. Издигнаха на пиадестал уменията му да удря. Но това не е игра на удари, а на бойци“, категоричен е Нгану.

От казаното от Франсис може да признаем, че той има право. Ган досега не се беше изправял срещу сериозен съперник, който да го затрудни с граплинг прийоми. И именно това поведение на Нгану го изненада и му коства победата.