Начало Други Феновете вече могат да посещават спортни събития без зелен сертификат

Феновете вече могат да посещават спортни събития без зелен сертификат

Феновете вече могат да посещават спортни събития без зелен сертификат
0

От четвъртък (24 февруари) отпада изискването за зелен сертификат за влизане на публика на спортни мероприятия.

Това става ясно от заповедта на здравния министър проф. Асена Сербезова, с която се изменят противоепидемичните мерки в България.

По залите и стадионите вече ще може да се влиза свободно, при условие, че 100% от персонала и заетите със събитието са със зелен сертификат (ваксинация, преболедуване или отрицателен тест).

Все пак е отбелязано, че по преценка на ръководителя на обекта или организаторът на мероприятието, може и да се изисква зелен сертификат за посетителите.

Така отново спортните събития ще могат да бъдат посещавани постарому и феновете на бойните дисциплини ще могат да се насладят от първа ръка на любимите си събития.

Така се облекчават мерките свързани с борбата с COVID-19, след като преодоляхме и петата вълна на заболяването.

Специалистите препоръчват да се спортува повече, защото спортът е най-ефективната „ваксина“ срещу заболяването.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.