Начало Бокс Ломаченко се помоли за световен мир (СНИМКА)

Ломаченко се помоли за световен мир (СНИМКА)

Ломаченко се помоли за световен мир (СНИМКА)
0

Василий Ломаченко призова за всеобщ мир. Украинската звезда в бокса, двукратен олимпийски шампион и бивш световен шампион при професионалистите в лека категория, сподели молитва за мир в социалните мрежи.

Тя е в израз на това, което се случва в Украйна, а именно нападението на Русия над страната.

Молитва за мир на целия свят и просвещение на народите на земята.

Господи, дай Твоя мир на Твоите хора. Господи, дай на Твоите слуги Светия Си Дух, за да стопли сърцата им с Твоята любов и да ги насочи към всяка истина и доброта. Господи, дай им Твоята благодат, за да Те познават в мир и любов, и да обичат, и да казват като апостолите на Тавор: „Добре е за нас, Господи, да бъдем с Теб”. Затоплете тъжните сърца на хората; нека те хвалят с радост, забравяйки скърбите на земята. Добри Утешителю, със сълзи Те моля да утешиш скръбните души на Твоите хора. Нека всички Твои народи разберат Твоята любов и сладостта на Святия Дух, нека хората забравят скръбта на земята и нека оставят всичко лошо и се придържат към Теб с любов, и нека живеят в мир, изпълнявайки Твоята воля за Твоята слава“, написа Лома в профила си в Instagram.

Един от първите харесали поста беше друга украинска звезда в бокса – Олександър Усик, който е настоящ световен шампион в тежка категория на WBA Super, WBO, IBF и IBO, и бивш доминант в полутежка категория при професионалистите. Усик е и олимпийски шампион в тежка категория от Игрите в Лондон през 2012 година.

Двамата братя Кличко, бивши доминанти и легенди в спорта, първи излязоха с мнения по случай нападениято на Руската федерация над Украйна.

Владимир Кличко заяви, че Украйна е силна държава и ще живее вечно! Неговият брат и настоящ кмет на Киев – Виталий Кличко сподели, че ще брани Украйна с цената на всичко.