Начало Бокс Усик призова: Трябва да спрем тази война (ВИДЕО)

Усик призова: Трябва да спрем тази война (ВИДЕО)

Усик призова: Трябва да спрем тази война (ВИДЕО)
0

Олександър Усик, който е световен шампион в тежка категория на IBF, IBO, WBA Super и WBO, призова от трибуната на социалните мрежи да спре войната между Украйна и Русия.

Бившият доминант в полутежка категория и олимпийски шампион от Лондон 2012 година сподели видео послание.

„Скъпа Украйна, скъпи украинци! Много хора написаха, че аз съм избягал. Не. Бях по работа, но се върнах, сега съм вкъщи. Приятели, нужно ни е обединение. Тъй като настъпиха много тежки времена, в мен има много силни емоции. Силно преживявам всичко около моята страна и нашите хора. Приятели, трябва да спрем тази война! Длъжни сме да го направим всимки заедно“, заяви Усик в профилите си във Facebook и Instagram.

Олександър Усик се завърна в Украйна преди реванша си с Антъни Джошуа. Украинският шампион беше в Лондон, за да се срещне с промоутъра на Джошуа – Еди Хърн да обсъдят датата и място за втория двубой с „Ей Джей“, пишат от английския „The Sun“.

Припомняме, че през миналия септември големият украински боксьор постигна нещо, което много малко боксьори са направили – да спечели световните титли и при най-тежките, надделявайки над Антъни Джошуа в двубой за шампионските колани на WBO, WBA Super, IBF и IBO, след като преди това спечели всичко в полутежка категория.

Олександър Усик има баланс от 19 победи, 13 от които е записал чрез нокаут. 35-годишният украинец е бивш номер 1 в полутежка категория на WBC, WBA Super, IBF, WBO. Той е олимпийски шампион в тежка категория от Игрите в Лондон, състояли се през 2012 година.

Наскоро стана ясно къде и кога трябва да се състои реванша между Усик и Джошуа за световните титли при най-тежките. Битката първоначално трябваше да се проведе на един от двата стадиона – „Уембли“ или „Тотнъм стейдиъм“ през април, но вече се говори за сблъсък през май, а по последна информация срещата може да се състои и през юни.