Начало Бокс Анди Руис: Джошуа ще нокаутира Усик до шестия рунд

Анди Руис: Джошуа ще нокаутира Усик до шестия рунд

Анди Руис: Джошуа ще нокаутира Усик до шестия рунд
0

Анди Руис-младши, който е бивш световен шампион в тежка категория, не смята, че Олександър Усик може да направи изненада и да спечели титлите в тежка категория, побеждавайки настоящия шампион Антъни Джошуа на „негов терен“.

Джошуа ще бъде по-големият и по-силният боец. Усик ще бъде малко по-бавен, защото ще е качил килограми за тази битка. Той ще е с около 9 килограма над нормалното си тегло. Джошуа ще контролира битката с джеба и дистанцията, но никога не се знае. Усик е хитър човек, той е левичар, обича да се движи. Но не си представям да се движи и да е по-бърз от Джошуа“, разкри Руис пред „ESPN“.

На официалното претегляне преди днешния сблъсък за световните титли в тежка категория се оказа, че настоящият шампион е точно точно 108.9 килограма, което е с 300 грама по-ниско спрямо битката му с Кубрат Пулев. Усик, от своя страна, се оказа 100.4 кг.

Джошуа ще го го нокаутира до шестия рунд. Той ще доминира в битката и ще спре Усик. Джошуа ще използва дистанцията и разтега си. Той е станал по-лек, така че съм почти сигурен, че ще бъде по-лек с краката си и ще се движи и ще се възползва от физиката си,“ завърши Руис-младши, който е единственият боксьор, побеждавал Антъни Джошуа на професионалния боксов ринг.

Битката между двамата олимпийски шампиони в тежка категория ще се проведе тази вечер на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

Boec.BG ще следи „НА ЖИВО“ двубоя, както и всичко около него.

Междувременно Анди Руис – младши продължава с възстановяването, за да се завърне, колкото се може по-бързо на ринга. Припомняме, че мексиканецът претърпя операция на дясното коляно. Той се подложи на интервенцията в Гуадалахара преди около три седмици, а за това информира неговият баща пред ESPN.