Начало Други Аоияма изравни баланса си кръг преди края (ВИДЕО)

Аоияма изравни баланса си кръг преди края (ВИДЕО)

Аоияма изравни баланса си кръг преди края (ВИДЕО)
0

Даниел Иванов – Аоияма допусна седма загуба на Големия септемврийски турнир „Аки Башо“, който се провежда в японската столица Токио.

В схватка от предпоследния кръг нашенецът, който е с ранг „меагашира 9“, падна от „меагашира 17“ Чийонокуни с хватката „цуките“. Елховчанинът вече има 7 успеха и 7 поражения и в последния кръг ще стане ясно дали ще запише „хачикоши“ (повече победи, отколкото загуби, с което да се изкачи в йерархията) или „макекоши“ (повече загуби, с което ще падне като индивидуален ранг).

Новият „йокодзуна“ – Терунофуджи записа дванадесети успех в надпреварата и се доближи до нова купа на Императора и първа с най-високия индивидуален ранг. Монголският сумист победи „озеки“ Такакеишо с хватката „уватенаге“.

Хакухо, който е рекордьор по спечелени купи на императора в цялата история на този спорт, пропусна турнира поради контузия.

Едноличен лидер в турнира е „йокодзуна“ Терунофуджи с 12 успеха и 2 поражения. Той е следван от „меагашира10 “ Мьогирю, който има 11 победи и 3 загуби като само той може да стигне до евентуален шампионски тайбрек с монголския сумист.