Начало Други Аоияма изравни баланса си кръг преди края (ВИДЕО)

Аоияма изравни баланса си кръг преди края (ВИДЕО)

Аоияма изравни баланса си кръг преди края (ВИДЕО)
0

Даниел Иванов – Аоияма допусна седма загуба на Големия септемврийски турнир „Аки Башо“, който се провежда в японската столица Токио.

В схватка от предпоследния кръг нашенецът, който е с ранг „меагашира 9“, падна от „меагашира 17“ Чийонокуни с хватката „цуките“. Елховчанинът вече има 7 успеха и 7 поражения и в последния кръг ще стане ясно дали ще запише „хачикоши“ (повече победи, отколкото загуби, с което да се изкачи в йерархията) или „макекоши“ (повече загуби, с което ще падне като индивидуален ранг).

Новият „йокодзуна“ – Терунофуджи записа дванадесети успех в надпреварата и се доближи до нова купа на Императора и първа с най-високия индивидуален ранг. Монголският сумист победи „озеки“ Такакеишо с хватката „уватенаге“.

Хакухо, който е рекордьор по спечелени купи на императора в цялата история на този спорт, пропусна турнира поради контузия.

Едноличен лидер в турнира е „йокодзуна“ Терунофуджи с 12 успеха и 2 поражения. Той е следван от „меагашира10 “ Мьогирю, който има 11 победи и 3 загуби като само той може да стигне до евентуален шампионски тайбрек с монголския сумист.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".