Начало Бокс Джошуа и Усик със значителна разлика на кантара (ВИДЕО)
0

Джошуа и Усик със значителна разлика на кантара (ВИДЕО)

Джошуа и Усик със значителна разлика на кантара (ВИДЕО)
0

Дългоочакваният въпрос относно теглото на световния шампион на IBF, WBA, WBO и IBO Антъни Джошуа (24-1) и бившия абсолютен №1 в полутежка категория Александър Усик (18-0) намери своя отговор. Двамата застанаха за последен път лице в лице, преди битката им в събота вечер на стадиона на „Тотнъм” в Лондон. А резултатите от кантара, бяха красноречиви.

Очаквано украинецът не бе приветстван топло от множеството от публиката, която бе допусната да гледа на живо кантара. Това обаче по никакъв начин не помрачи отличното настроение на претендента, който закова стрелките на 100.4 килограма. Това е най-високото тегло в кариерата на Усик, който е качил 2 кг спрямо победата си над Дерек Чисора преди година. Дори и така обаче, претендентът остава значително по-лек от шампиона.

Индикациите, че Джошуа ще бъде значително по-лек от мача с Кубрат Пулев, не се оправдаха. Имаше дори съмнения, че той може да е с по-малко тегло от Усик, но и това остана далеч от истината. Оказа се, че Ей Джей е точно 108.9 килограма, което е с 300 грама по-ниско спрямо битката му с Кобрата.

При това положение шампионът е с точно 8.5 килограма по-високо тегло от това на Усик. Дали това ще окаже влияние върху крайния изход на мача? Предстои много скоро да разберем.

С огромен интерес се очаква и подгряващата среща, която ще противопостави Лорънс Околи (16-0) и Дилан Прашович (15-0). Двубоят ще е първа защита на световната титла на WBO в полутежка категория за британеца. Той спечели пояса след нокаут в шестия рунд над Кжищов Гловацки (31-2) през март. Кантарът показа предимство на черногореца, който закова стрелките на 90.7 килограма, с 400 грама повече от шампиона.

Друг много любопитен двубой ще бъде завръщането на сцената на Калъм Смит (27-1). Британецът загуби световната титла на WBA в супер средна категория от Канело Алварес (56-1-2) на 19 декември миналата година. Той ще опита да си проправи път към нови отличия в лека тежка категория, изправяйки се в събота вечер срещу Ленин Кастийо (21-3-1). Двамата показаха идентично тегло на кантара, от 79.4 килограма.

Тежка категория: Антъни Джошуа (108.9) – Александър Усик (100.4), мач за световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO

Полутежка категория: Лорънс Околи (90.3) – Дилан Прашович (90.7), мач за световната титла на WBO

Лека тежка категория: Калъм Смит (79.4) – Ленин Кастийо (79.4)

Полусредна категория: Максим Продан (66.6) – Флориан Марку (66.9), мач за Интернационалната титла на IBF

Средна категория: Кристофър Оусли (72.6) – Хасан Байсангуров (72.3), мач за Интерконтиненталната титла на WBA

Лека категория: Кембъл Хатън (62) – Сони Мартинес (61.7)