Начало Бокс Усик: Животът ми се промени

Усик: Животът ми се промени

Усик: Животът ми се промени
0

Олександър Усик, който е световен шампион на WBO, WBA Super, IBF и IBO в тежка категория, сподели пред медии, че животът му се е променил след спечелените пояси при най-тежките в професионалния бокс.

Припомняме, че в края на този септември големият украински боксьор постигна нещо, което много малко боксьори са направили – да спечели световните титли и при най-тежките, надделявайки над Антъни Джошуа в двубой за шампионските колани на WBO, WBA Super, IBF и IBO, след като преди това спечели всичко в полутежка категория.

„Животът ми се промени, но правилата ми определено не. Все още живея според моите собствени принципи и стандарти. По отношение на признанието, да. Бях в няколко европейски страни след победата и много повече хора идваха при мен“, обясни Усик пред „Forbes“, цитиран от „BoxingScene“.

Мнозина очакваха Усик да бъде свален през първия двубой с Джошуа, но вече мнозина го смятат за фаворит в реванша.

„Психическото ми състояние беше добре преди двубоя с Джошуа, както и след него. Винаги съм знаел за какво работя. Вървях направо към целите си. Разбира се, това може да се промени. Така стоят нещата. Победата се случва и хората променят своите (гледни точки за мен) и това е тяхно право. Въпреки това чувствах преди сблъсъка с Джошуа, че просто трябва да продължа да работя върху подготовката“, добави още Усик.

Украинецът няма притеснения и при евентуален реванш срещу „AJ“.

„Не се притеснявам дали Джошуа е готов да се бие. Олександър е готов за всякакъв вид битка“, каза Усик. „Разбира се, той ще промени всичко. Всичко ще бъде ново“, завърши украинската звезда в бокса.