Начало Борба Настоящ олимпийски шампион по борба: Вярваме в нашата страна Украйна (СНИМКА)

Настоящ олимпийски шампион по борба: Вярваме в нашата страна Украйна (СНИМКА)

Настоящ олимпийски шампион по борба: Вярваме в нашата страна Украйна (СНИМКА)
0

Борецът Жан Беленюк, който единствен спечели златен медал за своята държава на Олимпийските игри в Токио, излезе с официално мнение по случая за нападенията на Русия над Украйна.

От 2019 година Беленюк е и депутат във Върховната рада (украинския парламент).

„Днес (вчера) Върховната Рада подкрепи указа на президента за извънредно положение Това се прави, за да се даде възможност на държавните органи и местните власти да реагират бързо на евентуални провокации.

Трябва ясно да разберем, че паниката е основното „оръжие“, което в момента играе срещу нас! Ситуацията наистина е тежка, но е напълно контролирана от властите и нашите военни.

Вярваме в нашата страна! Вярваме в нашите въоръжени сили“, написа борецът в профила си в Instagram.

31-годишният Беленюк, спечели единственият златен медал за Украйна на Игрите в Токио (страната взе общо 19 медала, сред които още 6 сребърни и 12 бронзови). Това той стори в категория до 87 килограма в класическия стил, надиграйваки 4 опоненти. Това беше второ отличие за него след среброто в категория до 85 кг. преди 5 години – от Игрите в Рио де Жанейро.

Беленюк е и двукратен световен и трикратен европейски шампион, а в кариерата си има и злато от Европейските игри, които се проведоха в Минск, Беларус през 2019 година.