Начало Борба Как се готви за новия сезон олимпийският шампион Евлоев? (СНИМКИ)

Как се готви за новия сезон олимпийският шампион Евлоев? (СНИМКИ)

Как се готви за новия сезон олимпийският шампион Евлоев? (СНИМКИ)
0

Муса Евлоев, който е настоящ олимпийски и европейски шампион в категория до 97 кг в класическия стил, стартира с тежките тренировки за новата 2022 година.

Ингушетецът, си даде почивка след Игрите в Токио, пропускайки Световното и по тази причина не успя да защити световната си титла.

Липсата на състезания е спомогната за нов хъс за тренировки и победи на тепиха. Шампионът сподели снимки от подготовката, които включват различни упражения с щанги, пудовки и отскоци. Тя се провежда в спортния образователен център „Спарта“ в Москва.

„Отново“, написа Евлоев в профила си в Instagram.

Муса продължи уникалната си победна серия, спечелвайки единствената титла, която нямаше в своята кариера, а именно олимпийската. На финала в категория до 97 кг в класическия стил в Токио ингушетецът надделя с 5:1 точки над вече бившия олимпийски шампион – Артур Алексанян от Армения.

Той пропусна Световното първенство в Осло, Норвегия. Припомняме, че Евлоев първоначално беше заявен за участие, но в последствие се оттегли от шампионата на планетата.

Той не познава „вкуса“ на загубата от 2018 година когато за последно падна от финландеца Мати Коусманен с 3:5 точки на 1/8-финалите на Европейското първенство, което се състоя в Каспийск, Русия.

От тогава насам ингушетецът спечели: световните титли през 2018 и 2019 година; Военните игри през 2019 година; Европейското първенство през 2019 и 2021 година, както й Световната индивидуална купа по борба, провела се в края на 2020 година в Белград.

Евлоев е основен конкурент на родния национал Кирил Милов. На два пъти (Световното през 2018 и Европейското през 2019) той надделява над родния талант в сблъсъка за титлата.