Начало ММА Избухна скандал между журналист и семейството на Нурмагомедов
0

Избухна скандал между журналист и семейството на Нурмагомедов

Избухна скандал между журналист и семейството на Нурмагомедов
0

Голям скандал избухна между шампиона на UFC в тежка категория Хабиб Нурмагомедов и руски журналист.

Олег Кашин, който е известен политически журналист, обяви, че дагестанецът трябва да си стои на село и не трябва да представя Русия на международната сцена. Повод за това бяха думите на шампиона, че ако не е станал ММА боец е щял да се занимава със селско стопанство. Нурмагомедов често е обвиняван, че не представя Русия, а само Дагестан.

„Имаме набор от съвременни герои: пилот, който приземи самолет в царевица, велики олимпийци и спортисти, Хабиб Нурмагомедов … Разбира се, Хабиб е излишен. Място на Хабиб е в неговото село, а не на световната сцена да представлява Руската федерация. Името Хабиб не е страшно, то е смешно. По-скоро той е комична фигура, която дискредитира Русия на световната сцена. Не искам моята държава да се свързва с тези хулигански боеве. Искам Русия да продължи да бъде страна на велика култура, велика наука, страхотен истински спорт, а не състезание с полуживотни. Това не е яко“, каза Кашин.

Бащата на Хабиб – Абдулманап Нурмагомедов, отвърна бързо.

Това са обикновени завистници и хейтъри. Никой не им обръща внимание. Сега имаме бой с Фъргюсън, подготвяме се за него. Завистливите хора се опитват по всякакъв начин да се намесват“, бяха думите на Абдулманап.