Начало ММА Израел Адесаня наруши мълчанието след загубата от Стрикланд: Чувствах се като в лош сън, но в момента съм уверен в себе си

Израел Адесаня наруши мълчанието след загубата от Стрикланд: Чувствах се като в лош сън, но в момента съм уверен в себе си

Израел Адесаня наруши мълчанието след загубата от Стрикланд: Чувствах се като в лош сън, но в момента съм уверен в себе си
0

Израел Адесаня претърпя една от най-шокиращите загуби в UFC през последните години, след като бе надигран от устатия и колоритен Шон Стрикланд след пет рунда, които съдиите видяха изцяло в полза на претендента. Така Шон стана шампион в средна категория, вече дори успя да счупи колана си, а Израел стоеше на дистанция от всякакви публични коментари относно поражението си. До момента.

Боецът публикува интервю в своя Youtube канал, в което нарушава мълчанието за не особено успешната вечер отпреди по-малко от две седмици.

В момента се чувствам доста уверен. Увереността ми се възвърна, след като изгледах още веднъж битката. Тогава разбрах какво се е случило„, обяснява Израел.

На въпрос как се е чувствал в самия октагон по време на двубоя, Адесаня отговаря лаконично:

Като в лош сън!

Въпреки това бившият шампион признава, че случилото се не е било толкова зле, колкото е изглеждало извън клетката.

Не беше кошмар. В кошмарите си уплашен. Двубоят приличаше на поредица от ситуации, в които удряш противника, но ръцете ти са меки. Чудиш се какво става. Приличаше на лош сън. Чувството, когато гледах боя обаче беше различно. Обадих се на треньора си след това и разговаряхме. Сега съм доста уверен„, допълва атлетът.

Във вторник Адесаня каза, че докато се е бил със Стрикланд е усещал, че битката тече „изненадващо бързо„. По отношение на нокдауна в първия рунд, Израел заяви, че е успял да се възстанови напълно до началото на втория рунд, но темпото и натиска на Стрикланд в остатъка от битката така и не са му дали възможност да се почувства комфортно и да продължи адекватно.

„В петия рунд не осъзнавах, че идва краят на мача. Когато разбрах, че краят на мача наближава си казах, че трябва да направя нещо. Но продължавах да не се чувствам добре в битката. Отново трябва да кажа, че това е свързано и с начина, по който той работеше. Той просто не ми даде възможност да напипам ритъма си„, допълва бившият шампион в дивизията, който през тази година претърпя две загуби на колана.