Начало ММА Йоел Ромеро преди дебюта в Белатор: Доволен съм от постигнатото в UFC

Йоел Ромеро преди дебюта в Белатор: Доволен съм от постигнатото в UFC

Йоел Ромеро преди дебюта в Белатор: Доволен съм от постигнатото в UFC
0

Бившият претендент за титлата на UFC в средна категория – Йоел Ромеро, ще направи своя дебют в Белатор в събота вечер (българско време).

Ветеранът от Куба ще се изправи срещу друг бивш боец на Дейна Уайт – Фил Дейвис. Двамата ще премерят сили в главното събитие на галавечерта „Белатор 266“, която ще се проведе в Калифорния, САЩ.

44-годишният Ромеро трябваше да дебютира в Белатор още през лятото, но контузия на окото отмени срещата му тогава. Той прекара седем години в UFC, където на два пъти бе претендент за пояса при 84-килограмовите. Въпреки че не успя да го грабне, Ромеро сподели, че е доволен от седемгодишния си престой в UFC и очаква с нетърпение новата страница от кариерата си.

„Дадох всичко от себе си в UFC“, заяви „Войникът на Господ“.

„Сега искам да продължа с израстването си и затова предприех тази стъпка с Белатор. Вярвам, че се справих доста прилично в миналата организация. Учих се и продължавам да се уча и нямам търпение да покажа всичко, което мога.

„Чуствам се прекрасно, защото не ми се налагаше да смъквам килограми. Просто смених дивизията и запазих теглото си. Цял живот тренирам и се подготвям с хора от лека тежка и тежка категория, така че няма проблем“, добави Ромеро, който ще направи своя дебют в лека тежка дивизия срещу Дейвис.

„Не изключвам и възможността да се бия отново в средната категория, особено ако има шанс за титлата. Но нещата са далеч по-спокойни, когато не ми се налага да следя какво ям“, добави кубинецът.

За последно Йоел се би през март 2020-та, когато загуби от Израел Адесаня чрез единодушно решение.