Начало Бокс „Трилър” с катастрофален рейтинг при завръщането на Холифийлд
0

„Трилър” с катастрофален рейтинг при завръщането на Холифийлд

„Трилър” с катастрофален рейтинг при завръщането на Холифийлд
0

Завръщането на легендата Ивендър Холифийлд на ринга се оказа огромна грешка. Както от страна на ветерана, който следващия месец ще навърши 59 години, така и за организаторите на галавечерта във Флорида миналата седмица.

Това сочат и цифрите от платените платформи за излъчване на събитието. Според данните от Pay per view (PPV), болезненото поражение на Ивендър от Витор Белфорт е било наблюдавано от доста малък процент приемници отвъд океана. Статистиката показва, че става въпрос за около 150 хиляди разплащания.

Сумата за гледане на галавечерта бе 50 долара. Това прави общ баланс в порядъка на 7.5 милиона долара, които са генерирали от компанията „Трилър”.

Оказва се, че цифрите са твърде ниски спрямо предварителните очаквания. И според изчисленията отвъд океана, въпросните пари няма да стигнат за покриване на разходите на организаторите.

Амбицията на „Трилър” да проведе въпросната галавечер бе засилена от страхотните показатели при завръщането на Майк Тайсън. Преди година „Железния” боксира с Рой Джоунс-младши, а събитието генерира близо 1 милион плащания PPV. Разликата е огромна и идва да покаже, че не всяка легенда носи със себе си аудиторията, на която компаниите се надяват.