Начало ММА Kaлоян Колев премина кантара преди най-важния си двубой (ВИДЕО)

Kaлоян Колев премина кантара преди най-важния си двубой (ВИДЕО)

Kaлоян Колев премина кантара преди най-важния си двубой (ВИДЕО)
0

Българският боец Калоян Колев премина успешно официалното претегляне преди участието си в „Претендентскире серии на Дейна Уайт“. Събитието ще се проведе тази нощ в Лас Вегас, Невада. При успех или впечатляващо представяне, то България може да се поздрави с втори активен боец в UFC, след Благой Иванов – „Багата“.

Колев закова 93.21 кг на официалния кантар, а неговият опонент Армен Петросян се оказа с около 2 кг по-лек – 91.39 кг ( 1.82 кг о-лек от нашенеца).

Двамата застанаха и лице в лице, стискайки си спортсменски ръцете преди двубоя в октагона.

Калоян Колев няма загуба при професионалистите. Българинът се състезава в категория до 93 килограма. Той е европейски шампион в неолимпийските стилове по борба и непобеден на професионалната ММА сцена (10-0). Последните му две срещи бяха през 2019-та, като и в двете записва успех с технически нокаут преди края на първия рунд. Цели 8 срещи Колев е спечелил преди финалния рунд (7 с нокаут и 1 след събмишън).

„Чаках го този момент и мисля да не го изпускам“, сподели Колев емоциите си с Boec.BG когато разбра, че ще бъде част от „Претендентските серии на Дейна Уайт“.

Армен Петросян има баланс от 5 успеха и 1 поражение в ММА. Той е спечелил всичките си срещи преди финалния гонг (5 от 5 с нокаут). Арменецът е бивш шампион на руската AMC.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".