Начало ММА Български ММА боец ще дебютира в “Сериите на Дейна Уайт“

Български ММА боец ще дебютира в “Сериите на Дейна Уайт“

Български ММА боец ще дебютира в “Сериите на Дейна Уайт“
0

Изключителен пробив за българските смесени бойни изкуства. Родният ММА боец Калоян Колев бе поканен в „Претендентските серии на Дейна Уайт“. Той ще дебютира в американското бойно шоу на 12-ти октомври тази година.

„Чаках го този момент и мисля да не го изпускам“, Колев сподели емоциите си с Boec.BG. С основна заслуга за осъществяването на тази мечта е неговият приятел Теодор Карастоянов.

„Сериите на на Дейна Уайт“ се провеждат в Лас Вегас и са чудесна възможност за бойците да пробият в най-голямата и силна ММА верига в света – UFC. Идеята на президента на американската организация е да селектира таланти чрез тези серии. Битките се провеждат в Лас Вегас. Началото бе дадено през 2017-та с името „Сериалът на състезателите на Дейна Уайт“, като оттогава се провежда на сезони и сериали.

„На чужда земя ще е, но ще дам всичко от себе си, а каквото е писано ще стане“, посочва Колев, който ще вземе участие в петия сезон, който стартира през месец август.

Калоян Колев се състезава в категория до 93 килограма. Той е европейски шампион в неолимпийските стилове по борба и непобеден на професионалната ММА сцена (10-0). Последните му две срещи бяха през 2019-та.

„Добре се чувствам сега. Претърпях лека контузия на глезена преди 7 години, когато скъсах връзки на глезена, като от време на време се обаждат болки. Не се притеснявам, че дълго време нямах изява заради пандемията, аз съм изключително спокоен във всеки мач“, коментира Колев.

Той има изготвен 4-месеч план за подготовка, който включва тренировки с Теодор Карастоянов, Антон Петров и Велко Гюров.