Начало Кикбокс и муай тай България стартира на Европейската купа по кикбокс с рекордни заявки

България стартира на Европейската купа по кикбокс с рекордни заявки

България стартира на Европейската купа по кикбокс с рекордни заявки
0

Рекорден брой заявки ще бележи участието на България на започващата днес Европейска купа по кикбокс в Карловац, Хърватия. Надпреварата, която е първо международно състезание за годината, ще продължи до неделя. Тя е във всички стилове на кикбокса в дисциплините „Ринг“ и „Татами“.

Бойци от 28 държави ще се впуснат в битките. Общият брой на състезателите е 1585 от 107 спортни клуба. Българските заявки в отделните дисциплини и категории е 458.

Състезателите на „Спартак“ Пазарджик на път за Хърватия

„Отиваме една изключително стабилна група в Хърватия. – коментира пред сайта на конфедерацията националният селекционер Владимир Вълев-Питбула. – Ще пътуваме с разширения състав на националния отбор, целия треньорски екип на националния отбор, клубни треньори, както и доста състезатели, които ще натрупат опит на състезание от международно ниво. Целта е да оберем златните медали и да се приберем. Що се отнася до националния отбор, той е готов. Като цяло основното ядро се запазва същото като миналата година. Хърватия е първият ни тест, оттам нататък вече ще стиковаме нещата за Световното първенство в Италия.“

„Патриот“ от Дупница също ще вземе участие в Европейската купа.

В петък (28.05) програмата включва официалният кантар и регистрацията. В 17:00 ч. (българско време) стартират квалификациите на ринг и битките при подрастващите на поинтфайтинг. В събота откриващата церемония е от 10:00 ч., а от рано сутринта продължават двубоите на поинтфайтинг и ринг, както и полуфиналите в ринговите дисциплини. Срещите ще продължат до полунощ. В неделя ще бъдат определени призьорите на лайт контакт и киклайт, както и финалите на ринг.

България завоюва 197 медала в предишното издание на Европейската купа и стана отборен шампион.