Начало ММА Кара-Франс се доближава до сблъсък за титлата с Фигейредо (РАНГЛИСТА)

Кара-Франс се доближава до сблъсък за титлата с Фигейредо (РАНГЛИСТА)

Кара-Франс се доближава до сблъсък за титлата с Фигейредо (РАНГЛИСТА)
0

Кай Кара-Франс направи страхотен скок в класацията на UFC в категория „муха“. Новозеландецът разби Аскар Аскаров на събитието UFC on ESPN 33, състояло се през уикенда. Това беше трета поредна победа за 29-годишният боец.

Балансът му вече е 24 успеха и 9 поражения в ММА. Цели 14 срещи той е приключил преди финалния гонг (11 с нокаут и 3 след събмишън). Откакто е част от UFC, Кара-Франс е спечелил 7 и е загубил едва 2 двубоя (от Брандън Морено и Брендън Ройвъл).

След обновяването Кара-Франс се изкачи с цели 4 позиции и от днес заема второ място в подреждането в категорията. По този начин той измести именно Аскаров, който вече е номер 3.

Пред него остават само бившият шампион Брандън Морено и настоящият носител на пояса – Дейвесон Фигейредо.

Брендън Ройвъл се свлече с 2 позиции и вече е 6-и, а Алешанде Пантоя и Алекс Перес записаха регрес с по 1 място. Те вече заемат сътветно 4-а и 5-а позиции.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".