Начало ММА Кейтлин Виейра грабна победата в дамския сблъсък на UFC 253

Кейтлин Виейра грабна победата в дамския сблъсък на UFC 253

Кейтлин Виейра грабна победата в дамския сблъсък на UFC 253
0

Кейтлин Виейра победи Сияра Юбенкс в мач от главната карта на UFC 253. Битката при дамите в категория „петел“ предложи пълни три рунда екшън, а след края съдията Джейсън Херцог вдигна високо ръката на „Феномено“.

Мачът започна с клинч в клетката, след който събитията се пренесоха в стойка в средата на октагона. Виейра пласира два мощни удара. Юбенкс прие изчаквателна тактика.

Пласира интересна комбинация, но отново пое удар на Виейра. Двете имат черен колан в Бразилско джу джицу, но очакванията за граплинг сблъсък не се сбъднаха през първия рунд. В нашата карта той отиде на сметката на Кейтлин Виейра 10-9.

Още от началото на втората част битката най-после се пренесе в партер. „Феномено“ имаше топ контрол, но не работи достатъчно и скоро двете бяха изправени. Дебненето в стойка продължи. Предвид двата тейкдауна в нашата карта и вторият рунд отиде на сметката на Виейра.

Третата част започва с битка в стойка. След минута игра ударите в главата бяха 37 на 18 в полза на Кейтлин. Хай кик за Юбенкс. Двете влязоха на размени и понесоха ударите си без притеснение. В последните секунди Юбенкс записа тейкдаун, но нямаше време за нещо повече и в нашата карта тя губи срещата.

Очаква се този успех да изкачи Кейтлин Виейра до топ 5 в категория „петел“ при дамите.

Проследихме основната карта на UFC 253, ето всичко по-интересно.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.