Начало ММА Кевин Рандълман бе приет в Залата на славата на UFC
0

Кевин Рандълман бе приет в Залата на славата на UFC

Кевин Рандълман бе приет в Залата на славата на UFC
0

Покойният шампион на UFC в тежка категория Кевин Рандълман бе приет в „Залата на славата“ на UFC в крилото на пионерите.

Посмъртното въвеждане на Рандълман бе обявено по-рано днес по време на събитието UFC on ESPN 8. Кевин дебютира в UFC през 1999 след като става двукратен национален колежански шампион по борба в свободен стил. В дебюта си за организацията той надделява над кикбокс легендата Маурис Смит.

Още в следващата си битка Рандълман е изправен срещу Бас Рутен. Американецът надделява в изключително оспорван двубой, а в следващата си битка прегазва Пийт Уилямс и печели титлата.

През 2002-ра Рандълман се присъединява към PRIDE Fighting Championships и там печели много битки срещу големи имена, а може би най-големият му успех в тази организация е победата над Мирко Кро Коп с нокаут в първия рунд.

През 2016-та Рандълман умира след усложнения по време на лечението му от пневмония.

„Кевин бе един от първите атлети в ранните дни на UFC. Той е изключителен борец и един от първите, които се състезаваха в две категории – тежка и полу-тежка“, заяви Дейна Уайт.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".