Начало ММА Когато заканите преди битка излязат от нормалното: Ду Плеси и Стрикланд заговориха за затвор, пребиване и наръгване

Когато заканите преди битка излязат от нормалното: Ду Плеси и Стрикланд заговориха за затвор, пребиване и наръгване

Когато заканите преди битка излязат от нормалното: Ду Плеси и Стрикланд заговориха за затвор, пребиване и наръгване
0

Ентъртеймънтът преди битка е запазена марка във високите етажи на смесените бойни изкуства, но къде започват и свършват червените линии на позволеното при заплахите, които си отправят бойците? Едва ли Шон Стрикланд и Дрикъс Ду Плеси ще дадат точен отговор на този въпрос, защото последната словесна престрелка между двамата бойни атлети определено излезе от границите на нормалното.

Двамата ще се изправят един срещу друг в главната битка на UFC 297 този уикенд и страстите са нажежени до червено. Стрикланд (28-5 MMA, 15-5 UFC) ще направи своята първа защита на титлата в средна категория срещу Ду Плеси (20-2 MMA, 4-0 UFC) в Торонто, но изглежда психологическата война вече стигна своя апогей, след като южноафриканецът реши да засегне чувствителна за Шон тема – неговото травматично детство и как той е малтретиран от баща си.

„Бро, защо си толкова ядосан. Мислиш си, че наистина баща ти те е пребивал? Това изобщо не може да се сравни с мен. Всеки спомен от детството ти ще се върне, когато съм в октагона с теб – всеки един. Особено този, в който лежиш на леглото и баща ти идва и те пребива„, заяви Ду Плеси по време на пресконференция на UFC.

Стрикланд от своя страна не остана длъжен и заяви в своя YouTube канал и го предупреди, че казаното от него никога не трябва да бъде повторено.

“ Всъщност му изпратих съобщение. Пич, слушай. Очевидно ще се опитаме да се избием в октагона, но ако още веднъж говориш такива гадости, ще те наръгам. Не казвам, че не искам да се бия с теб. Не казвам, че не си добър боец. Просто казвам, че когато се пресекат определени линии нещата отиват отвъд битката. Ако отида до Канада и се появиш, познай какво? Ще отида в затвора и ще ме депортират, защото ще се окаже, че сме прекарали 8 седмици в подготвителен лагер за нищо“, каза Шон.

Стрикланд и Ду Плеси имаха физическа закачка един срещу друг, докато бяха в публиката по време на едно от последните издания на UFC. Шон е настоящ шампион в средна категория след силно представяне срещу досегашния носител на колана Израел Адесаня.