Начало ММА Уитакър се ядоса, за дето търсят оправдание на Адесаня, а не отдават заслуженото на Стрикланд

Уитакър се ядоса, за дето търсят оправдание на Адесаня, а не отдават заслуженото на Стрикланд

Уитакър се ядоса, за дето търсят оправдание на Адесаня, а не отдават заслуженото на Стрикланд
0

Шон Стрикланд официално е новият шампион в средна категория на UFC, след като детронира Израел Адесаня в може би най-слабия мач на „Изи“ в кариерата му. Мнозина потърсиха оправдание за шампиона, че просто не се е чувствал добре онази вечер, а това разгневи Робърт Уитакър, който е на мнение, че заслугата е изцяло на Стрикланд.

Гледам, че много хора казват как „Изи“ бил изключил. Аз обаче не смятам, че той остана просто извън мача, а Шон го принуди да отстъпи“, каза един от претендентите в дивизията пред MMArcade Podcast.

Мейнивента през миналия уикенд до известна степен разочарова неутралните зрители, тъй като видяхме повече едно тактическо надлъгване и размяна на кратки комбинации. Изключение направиха само финалните секунди на първия рунд, когато Адесаня оцеля след един тежък нокдаун и последвала мощна атака на претендента. Никой от двамата не поемаше риск, а „Стайлбендър“ дори започна да пилее време в края на петата част, сякаш смяташе, че е победил и просто дочака гонга. Шон Стрикланд чак трябваше да го предизвика с мощни възгласи, но ефектът бе нулев.

Фактите обаче са такива, че дивизията има своя нов шампион и настроението по високите етажи в UFC е, че ще има незабавен реванш в края на настоящата или началото на следващата година.