Начало ММА Конър се срина в ранглистата на UFC

Конър се срина в ранглистата на UFC

Конър се срина в ранглистата на UFC
0

UFC пусна последните си пренареждания в ранкинг листите на компанията и феновете на Конър МакГрегър няма да са никак доволни.

Макар че бе повече от очаквано и дори закъсняло, ирландеца вече се намира на 14-то (предпоследно) място в ранглистата „Pound-for-pound“. Макар и да е ранглиста, която е по-скоро за престиж и да няма как реално да се види кой е наистина най-добрия боец за килограмите си, сериозното смъкване си е удар по реномето на бившия шампион в две дивизии.

Снимка: БТА

Погледнато от друга страна е странно защо изобщо МакГрегър все още е в листата, след като има само една загуба за последните три години.

Що се отнася до върха, там е сложен шампиона в лека тежка категория Джон Дожунс, който изпраща едни от най-благополучните 12 месеца. През миналия декември „Боунс“ спечели пояса след победа над Александър Густафсон, а през 2019-та я защити срещу Антъни Смит и Тиаго Сантош.

Снимка: БТА

Pound-for-pound

1. Джон Дожунс
2. Хабиб Нурмагомедов
3. Хенри Сехудо
4. Стипе Миочич
5. Аманда Нунеш
6. Даниел Кормие
7. Макс Холоуей
8. Израел Адесаня
9. Камару Усман
10. Тони Фергюсън
11. Валентина Шевченко
12. Дъстин Порие
13. Робърт Уитакър
14. Конър МакГрегър
15. Тайрън Уудли

Изненадващо или не, „Всеизвестния“ запазва третото си място в ранкинг листата на леката дивизия. Там МакГрегър се намира непосредствено след Тони Фергюсън и Дъситн Порие.

Бившият шампион в лека тежка и тежка категория – Даниел Кормие, също бележи регрес в лека тежка дивизия. „DC“, който бе шампион няколко години, сега бива изместен от първото място от Тиаго Сантош.

Огромно впечатление прави фактът, че легендата Андерсън Силва се връща на последното 15-то място в средната дивизия, въпреки че бившия шампион загуби и двете си срещи през тази година.

Снимка: БТА

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.