Начало ММА Контролен орган се извини за закъснял нокаут (ВИДЕО)
0

Контролен орган се извини за закъснял нокаут (ВИДЕО)

Контролен орган се извини за закъснял нокаут (ВИДЕО)
0

Аматьорски ММА двубой в Бразилия приключи с шокиращ нокаут, който коства правата на “временен” съдия.

“Copa Thunder de MMA Amador” се проведе в Сао Пауло през уикенда, като беше организирана от Националната атлетическа комисия по ММА, отговаряща за голям брой малки събития в щата. Жесиан Лукас и Майкъл Дъглас се срещнаха в двубой до 89,6 кг, като мачът им се превърна в интернет сензация. Причината за това е, че само секунди след началото, Лукас изрита в главата съперника си и той падна в несвяст. Реферът Клебер Лопес, обаче, не се намеси и на практика принуди чувстващият се като победител да се хвърли върху конкурента си и да продължи да го налага в главата. Съдията в клетката спря атаката, но, вместо да прекрати двубоя, нареди на Дъглас да се изправи. Олюлявайки се, той застана на крака и, шокиращо, мачът беше подновенСлед нова атака на Жесиан Лукас, Дъглас отново падна на земята и едва тогава съдията прекрати мача.

Вицепрезидентът на Националната атлетическа комисия по ММА Андерсон Улисес разпространи изявление, в което се извини на двамата бойци.

“11 секунди след началото на първия рунд, Майкъл беше нокаутиран от хай-кик в главата и реферът допусна първата си грешка, след като не прекрати двубоя. Втората грешка беше, че позволи мачът да продължи, докато единият боец е в безсъзнание. Извиняваме се на отборите, на феновете и всички останали за допуснатите грешки, породени от липсата на опит. Информираме, че допусналите грешките рефери са временни, които бяха в пробен период и нямат нужния опит, а само бяха минали курс”.