Начало ММА „Корейското зомби“ призна за мозъчни увреждания след края на MMA кариерата си

„Корейското зомби“ призна за мозъчни увреждания след края на MMA кариерата си

„Корейското зомби“ призна за мозъчни увреждания след края на MMA кариерата си
0

Шан Сун Юн официално сложи край на състезателната си кариера в смесените бойни изкуства след тежкия нокаут от Макс Холоуей преди няколко седмици, а очевидно една от основните причини за решението му е, че е получил трайни увреждания в мозъка, дошли в следствие на дългата му кариера в клетката.

Интересното е, че помня всяка една секунда от този мач до момента, в който паднах. Помня всеки удар, който отправих, всеки удар, който получих. Във втория рунд бях свален, като видях как удара идва. Мислех, че съм го избегнал, но ме свали. Зачудих се какво ме удари. В първия рунд бях разклатен. В третия всички видяха как бях нокаутиран. След всичко това разбрах, че вече съм изгубил брадичката си за подобни неща“, сподели „Корейското зомби“ пред The MMA Hour.

През годините той взе участие в не една и две подобни битки и макар от повечето да излезе победител, щетите остават и рано или късно всеки плаща цената за това.

Получих мозъчни увреждания през годините и затова вече не издържам толкова. Няма да посочвам имена, но има бойци, които в младостта си демонстрираха много здрава брада, но с възрастта получават увреждания и така отслабват, докато не започнат да ги повалят. Но, ако откажат да го приемат, краят им не е приятен. Аз не исках да се превърна в такъв боец, така че реших да се оттегля“, заяви Сун Юн пред Ариел Хюлвани.

По всяка вероятност той говори за Тони Фъргюсън, който загуби последните си 6 мача, а преди това активът му бе 25:3 във всички турнири. Призивите за пенсионирането му датират вече отдавна, но 39-годишната легенда просто отказва да приеме факта, че излиза на самоубийствена мисия.