Начало ММА Кормие разкри кой би могъл да се опълчи на Джон Джоунс

Кормие разкри кой би могъл да се опълчи на Джон Джоунс

Кормие разкри кой би могъл да се опълчи на Джон Джоунс
0

Открай време феновете на смесените бойни изкуства говорят за една евентуална супер среща, която да противопостави шампион срещу шампион.

Става въпрос, разбира се, за сблъсъка между две от най-сериозните имена в редиците на UFC – Израел Адесаня и Джон Джоунс.

Снимка: БТА

За никого не е тайна, че двамата никак не се харесват и на няколко пъти прехвърчаха сериозни искри между двата лагера, които си обещаха рано или късно да се срещнат в Октагона. Бившият шампион при тежките – Даниел Кормие, знае много добре какво е чувството да се биеш с „Боунс“ и според „DC“, Адесаня може и да няма нужните качества, за да се поздрави с победата.

Снимка: БТА

40-годишният ветеран загуби и двата пъти, в които негов противник бе Джон Джоунс. Кормие сподели, че рано или късно Джоунс ще трябва да се качи в тежка категория и да тества силите си срещу големите момчета.

„Мисля, че все някога ще трябва да предприеме тази крачка“, заяви бившият олимпиец.

Снимка: БТА

„Ще му се наложи да излезе от комфортната си зона, а това е страшничко за всеки. Много хора се страхуват да сменят дивизията. При Джон има едно усещане за недосегаемости затова смяна на дивизията ще е страшна и за него. Не знам дали наистина би искал да го направи, но рано или късно смятам, че ще го направи.

„Не знам дали Адесаня може да победи Джон. Знаете моите чувства към Джон Джоунс, но това не променя факта, че той е много добър. Мисля си, че единствено боец от тежката категория може да го победи. Трябва да е някой от тези грамадни момчета, които приспиват съперниците си. Не виждам как някой ще го доминира в рамките на 25 минути.

Embed from Getty Images

„Той е отличен боец, има страшно много оръдия и умения. Вижте мен, аз смятам, че съм един от най-добрите за всички времена, а той ме победи два пъти. Адесаня има своите шансове в един евентуален мач срещу Джоунс, особено ако Джон не се отнесе сериозно към него и не го събори на земята“, сподели Кормие, който съвсем скоро трябва да вземе решение дали ще се пенсионира или ще се бие за трети път със Стипе Миочич.