Начало ММА Красива таекуондистка готова за дебюта си в Белатор

Красива таекуондистка готова за дебюта си в Белатор

Красива таекуондистка готова за дебюта си в Белатор
0

Нова звезда е на път да изгрее на световната бойна сцена. Тя е едва 20-годишна и дава заявка да печели не само симпатиите на феновете на смесените бойни изкуства, но и много мъжки сърца.

Валери Лоурена е американка. Едва на 20-годишна възраст. Изключително красива и неслучайно се занимава с моделство и актьорство. Нейната голяма страст обаче е една – бойните спортове. Има черен колан, 4 дан, от олимпийското таекуон-до.

Часове след Денят на влюбените – 14-ти февруари, Лоурена ще направи своя дебют в ММА веригата „Белатор“ в гала в Кънектикът. До този момент тя има три двубоя на професионалната сцена („Combat Night“) и актив 2-1-0. Любовта ѝ към бойните спортове я отвежда до клетката.

 

„Боевете са моята кръв. Винаги е било така. Знам, че съм родена за това и винаги съм била различна“, посочва Лоурена.

Всъщност нейната страст към тези спортове не е случайна, а почти предопределена. Когато майка ѝ Мили била бременна с нея през 1998 г., печели черен колан по таекуондо. Баща ѝ – Франк, също е мастър инструктор в този спорт и е човекът, който я въвежда в света на бойните спортове от най-ранна детска възраст.

Валери е била много буйно дете и родители и разказват, че е трябвало да положат огромни усилия, за да я дисциплинират. На 11-годишна възраст тя сериозно започва да тренира олимпийското таекуон-до и дори стига до националния отбор на САЩ. Семейна драма я спира от участие  на Летни олимпийски игри – диагностицират майка ѝ с левкимия на костен мозък. Това тотално променя живота ѝ, когато тя е на крехката възраст от 14 години.

„Имам по-малка сестра, за която трябваше да се грижа, докато майка ми правеше химиотерапия и много бързо ми се наложи да стана зряла жена“, спомня си с мъка Валери. За късмет и радост на семейството се намира донор на костен мозък и Мили Лоурена претърпява операция през юни 2016 г.

„Бяхме благословени, защото много хора не откриват донор“, благодарна е Валери. Въпреки, че в нейната майка не е била съгласна с избора ѝ да се занимава с бойни спортове и дори я записвала на уроци по балет, пиано, фигурно пързаляне, танци и др., сега Мили Лоурена ще застане в ъгъла до Валери на 15-ти февруари. Все още не е ясно името на нейната съперничка, но Валери е спокойна. 

„При мен никога не е ставало дума за пари, а за страст. Бойните спортове са моята страст. Всичко е заради семейството ми, посочва 163-сантиметровата американка.

Тя е подписа договор с екипа на „Top team“, с който се подготвя усилено през последните месеци за своя дебют в „Белатор“. В подготовката разбира се помага и баща ѝ. Споразумението с „Белатор“ стана факт през месец ноември миналата година. Остава да видим и как ще се представи в дебюта си.