Начало ММА Легенда в ММА се отказа от спорта

Легенда в ММА се отказа от спорта

Легенда в ММА се отказа от спорта
0

Едно от най-известните имена в смесените бойни изкуства в последните години – Джоузеф Бенавидес прекрати състезателната си кариера на 37 години.

Боецът, който е роден в Сакременто, Калифорния през 1984 година, приключва със спорта след цели 16 години като професион ален боец.

Джоузеф Бенавидес има общ баланс от 28 успеха и 8 поражения в ММА. Цели 17 срещи той е спечелил преди финалния гонг (8 с нокаут и 9 след събмишън). Той достига цели 4 пъти до сблъсъци за титли в най-известната верига за смесени бойни изкуства в света – UFC.

Бенавидес е част от компанията от 2011 година насам като за този период той спечели 15 срещи и загуби 6.

През миналия сезон той прекъсна серия от три поредни успеха, падайки от Дейвесон Фигейредо с технически нокаут във втория рунд в пореден сблъсък за титлата в категория „муха“. В реванша за пояса, състоял се 4 месеца и половина по-късно, отново до успеха стига бразилският боец – със събмишън в края на първия рунд.

При последното си влизане в октагона Джоузеф Бенавидес падна с решение от Аскар Аскаров на UFC 259, което се проведе на 6 март тази година. След тази загуба, Бенавидес навлезе в серия от 3 поредни поражения.