Начало ММА Лекари предлагат 6 месеца почивка за Нунеш и Спенсър след UFC 250
0

Лекари предлагат 6 месеца почивка за Нунеш и Спенсър след UFC 250

Лекари предлагат 6 месеца почивка за Нунеш и Спенсър след UFC 250
0

Носителката на титли в две дивизии в UFC, Аманда Нунеш, и последната претендентка за един от поясите ѝ, Фелиша Спенсър, може и да отсъстват дълго време от октагона след UFC 250. Двете дами сътвориха истинско зрелище в епична пет рундова битка и понесоха доста удари в главите и телата си.

Първите медицински прегледи от представителите на Спортната комисия на Невада са показали, че Нунеш вероятно има две счупени кости на десния си крак и се нуждае от рентгенова снимка. Ако се докаже, че костите са счупени, то медиците препоръчват 6 месеца почивка от състезателна дейност, ако вторичен преглед не покаже, че „Лъвицата“ може да се върне по-рано в клетката. 

Спенсър има фрактура на скулата и счупен нос и също трябва да премине през вторичен преглед, ако иска да се звърне в клетката след по-малко от половин година. Тя бе доминирана от бразилката през всички пет рунд и понесе много щета, а някои фенове на ММА  дори коментираха в онлайн пространството решението на щаба ѝ да оставят двубоя да продължи. Мнозина смятаха, че кърпата трябваше да бъде хвърлена от треньора на Спенсър.

Почивка от шест месеца може и да не афектира кариерата на Нунеш по негативен начин, тъй като самата тя обяви, че не планира да се бие през 2020-та, тъй като очаква дъщеря.

Останалите бойци от UFC 250, които получават задължителни почивки са Рафаел Асунсао и Еди Уайнланд, които бяха нокаутирани в битките им срещу Коди Габрандт и Шон О’Майли.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".