Начало ММА Леон Едуардс срещу Колби Ковингтън, Александър Пантоя срещу Брандън Ройвал 2 на UFC 296

Леон Едуардс срещу Колби Ковингтън, Александър Пантоя срещу Брандън Ройвал 2 на UFC 296

Леон Едуардс срещу Колби Ковингтън, Александър Пантоя срещу Брандън Ройвал 2 на UFC 296
0

Леон Едуардс е настроен да защитава титлата си в полусредна категория срещу Колби Ковингтън в главното събитие на UFC 296 на 11 декември. В ко-хедлайнера Александър Пантоя залага колана си в категория „муха“ в реванш с Брандън Ройвал.

Едуардс не е вкусвал поражение през последните осем години, осъществявайки поредица от 12 двубоя без загуба в дивизията.

Що се отнася до Ковингтън, винаги откровеният бивш временен носител на титлата се появява за първи път от близо две години . Ковингтън победи бившия си съотборник и приятел Хорхе Масвидал през март 2022 г., но оттогава не се е състезавал. Ковингтън не успя в двете си предишни кандидатури да стане шампион на UFC с две загуби от Усман, но сега вместо това той ще се опита да вземе колана от Едуардс.

Междувременно, основното събитие вижда Пантоя който щр защитава колана си за първи път след изтощителна победа с разделено съдийско решение над Брандън Морено, за да стане шампион през юли. Пантоя вече постигна четири поредни победи, което включва победа със събмишън срещу Ройвал през 2021 г.

Тази загуба мотивира Ройвал, защото 31-годишният състезател в категория „муха“ не е усещал поражение оттогава, като победи последните си три опонента. Ройвал се опитва да отмъсти за загубата си от Пантоя, докато се стреми да стане шампион на UFC за първи път в кариерата си.

UFC 296 се провежда на 11 декември от T-Mobile Arena в Лас Вегас.

тагове: