Начало ММА Линс ще се опита да се задържи в UFC

Линс ще се опита да се задържи в UFC

Линс ще се опита да се задържи в UFC
0

Ветеранът Фелипе Линс ще се опита да се задържи в най-известната ММА верига в света. Той получи за противник Овинс Сен Прю като при нова загуба, то бразилецът най-вероятно ще бъде освободен от UFC. Срещата между двамата е в лека тежка категория и ще се проведе на събитието UFC Fight Night 197 на 13 ноември.

Линс има общ баланс от 14 успеха и 5 поражения в ММА. Той е спечелил 12 срещи преди финалния гонг (8 с нокаут и 4 след събмишън). 35-годишният бразилец се намираше в серия от 4 поредни успеха като всички, той осъществи през 2018 година (технически нокаут над Алекс Никълсън, Джаред Рошолд и Джош Копланд и успех със събмишън в първия рунд над Кайо Аленкар) преди да дебютира в UFC. През миналия сезон той направи неуспешен дебют за компанията, след като загуби от Андрей Арловски на UFC Fight Night 171. Танер Босър продължи пропадането на Линс, нокаутирайки го още в първия рунд на срещата им, която се състоя в края на юни 2020 година. Дали не е време Линс да запише първи успех в UFC, предстои да разберем!

Ветеранът Сен Прю има баланс от 25 победи и 16 загуби в ММА. Цели 19 сблъсъка той е спечелил преди финалния гонг (12 с нокаут и 8 след събмишън). В UFC 38-годишния боец има 13 успеха и 11 поражения. През 2019 година той записа загуба от Никита Крилов със събмишън във втория рунд на UFC 236. В края на септември съшата година, Сейнт Прю се завърна на победния път, отказвайки чрез събмишън Михал Олексейчук на събитието UFC Fight Night 160.

През октомври се оказа, че боецът е дал положителна проба за остарин, сулфон и сулфоксид. Сен Прю е помогнал на американската антидопингова агенция (USADA) в разследването, като се разбра, че това е в резултат на замърсени добавки. Намерените нива са били прекалено нищожни, за да помогнат на представянето му. Наказанието е било намалено като то изтече в края на януари.

През май 2020 година Сен Прю загуби с неединодушно съдийско решение от Бен Ротуел на събитието UFC Fight Night 171, а в началото на септември нокаутира Алонсо Менифилд във втория рунд на UFC on ESPN 15. Изгряващата звезда на UFC Джамахал Хил обаче отказа Сен Прю в двубой, провел се в началото на декември, а през този юни Танер Босър нокаутира американеца, вкарвайки го в негативна серия от две поредни загуби.