Начало ММА Люис: Кормие се страхува от Джон Джоунс

Люис: Кормие се страхува от Джон Джоунс

Люис: Кормие се страхува от Джон Джоунс
0

На Дерик Люис му предстои най-големия му мач в професионалната си кариера – сблъсък с шампиона на UFC в тежка категория – Даниел Кормие.

Двамата се изправят един срещу друг в главното събитие на UFC 230 тази неделя, а победителят ще си тръгне с колана при най-тежките.

Мнозина са на мнение, че „Черният звяр“ е аутсайдер, но според Люис, Кормие е приел този мач само месец преди събитието, за да не трябва да се среща с Джон „Боунс“ Джоунс.

„Джон Джоунс вече имаше мач за декември и затова Люис се съгласи на мач с мен. Не искаше да чака до януари и да слуша постоянно кога ще защитава титлата си в лека-тежка категория.

Така или иначе всички непрекъснато говорят, че го е страх от трети мач с Джоунс. Кормие си мисли, боят с мен ще бъде далеч по-лесен за него, защото не съм толкова атлетичен като Джон и последният ми мач беше преди по-малко от месец.

Нормално е, „Боунс“ вече го победи два пъти“, сподели Люис след края на треировката си в „Медисън Скуер Гардън“.

Днес стана и ясно, че в официалния сайт на UFC Даниел Кормие вече не е шампион в лека-тежка категория. Вместо снимка на 39-годишния ветеран, има черен силует и надпис „Да се определи“.

ufc.com

Новият шампион в тази категория ще бъде някой измежду 31-годишните Александър Густафсон и Джон Джоунс, които ще се бият на 29 декември на UFC 232.