Начало Бокс Боксова легенда би гледал Мейуедър – Пакиао 2, само ако е безплатно

Боксова легенда би гледал Мейуедър – Пакиао 2, само ако е безплатно

Боксова легенда би гледал Мейуедър – Пакиао 2, само ако е безплатно
0

Едно от най-големите имена в бокса – „Шугър“ Рей Ленърд, изказа мнение, че евентуален реванш между Флойд Мейуедър-младши и Мани Пакиао ще разочарова голяма част от феновете.

Ленърд, който е първият боксьор минал котата от 100 милиона долара, коментира и друга потенциална среща – тази между световните шампиони в тежка категория – Антъни Джошуа срещу Дионтей Уйалдър.

На въпрос дали бившият световен шампион в 5 различни категории би гледал мач втори мач между Мейуедър и Пакиао, той отговори така:

„Да, ако е безплатно.

twitter.com

Когато един боксьор е в 40-те си, това е доста след най-добрите му години. Моят последен мач срещу Ектор Камачо се състоя малко преди да навърша 41 години. За 40-годишен бях в добра кондиция.

Но когато си на 40 и те ударят по време на мач… наистина боли. На такава възраст не разбираш въздействието, което има един удар.

Когато бях по-млад се биех далеч по-убедително, но с течение на годините стилът ми стана по-предпазлив.

twitter.com

Не исках да ме удрят. Хората не осъзнават, че когато си на 40 не виждаш много от ударите, които се стоварват върху тялото и лицето ти“, сподели олимпийският шампион от 1976 г.

„Що се отнася до Джошуа и Уайлдър, това е мач, който чисто и просто трябва да се случи. Двамата притежават коренно различни стилове. Харесва ми да гледам мачове на Уйалдър. Неговите удари не са централни, замаха му е огромен и дори с малко да те закачи, ще бъдещ нокаутиран.

Не мога да се наема с краен победител, но мисля че мачът ще завърши с нокаут“, добави 62-годишната икона.