Начало Бокс Посъветваха Мейуeдър да не се завръща

Посъветваха Мейуeдър да не се завръща

Посъветваха Мейуeдър да не се завръща
1

Все по-сериозни стават слуховете, че едно от най-големите имена в бокса от близкото минало – Флойд Мейуедър-младши, ще направи сензационно завръщане на ринга през следващата година.

„Най-добрият за всички времена“, както се определя самият той, се оттегли от профи ринга през август 2017 г., когато победи UFC иконата Конър Макгрегър в боксов мач, който му донесе приходи от близо 300 милиона долара.

41-годишният американец се пенсионира с феноменален рекорд от 50 победи и 0 загуби, но все по-усилено се твърди, че мачът с Макрегър няма да е последният танц на Мейуeдър.

Преди месец той се засече с шампиона в полусредна категория на WBA (Световна боксова асоциация) – Мани Пакиао (60-7-2) в Япония и двамата неофициално се споразумяха да направят втори мач след срещата им през 2015 г., завършила с победа за американеца чрез единодушно съдийско решение.

View this post on Instagram

50-1 #NoExcuses

A post shared by Manny Pacquiao (@mannypacquiao) on

И ако феновете на бокса са на различни мнения относно евентуално завръщане на Флойд, то президентът на WBC (Световен боксов съвет) – Маурисио Сюлейман, посъветва бившият шампион в 5 различни категории да не припарва до ринга.

„В момента това е тема номер едно – кога и дали Флойд ще направи нов мач. Аз лично доста се радвах ,когато се пенсионира от спорта с рекорд 50-0. По този начин той показа на младите, че трябва да се откажеш тогава, когато си на върха. Завърне ли се отново, се излага на голям риск. Млад е, има финансови възможности, здрав е… всеки път когато човек влезе между въжетата, той рискува с живота си“, сподели президентът на боксовата федерация.