Начало ММА Люк Томас предложи идеалния съперник за Колби Ковингтън (ВИДЕО)

Люк Томас предложи идеалния съперник за Колби Ковингтън (ВИДЕО)

Люк Томас предложи идеалния съперник за Колби Ковингтън (ВИДЕО)
0

Колби Ковингтън излезе губещ по всички възможни начини от битката си с Леон Едуардс в спора за титлата на UFC в полусредна категория. Той загуби мача в съдийските карти, а с обидите по адрес на покойния баща на британеца загуби и голяма част от своите почитатели в MMA средите. Дори след срещата мнозина останаха изумени, защо Колби се самопровъзгласи за победител, след като бе очевидно, че е по-слабият боец в срещата. Люк Томас от Morning Kombat се изказа остро срещу американеца, а след това реши да му предложи и перфектния опонент в лицето на Шавкат Рахмонов.

Шавкат е считан за следващото голямо име в смесените бойни изкуства, защото вече натрупа 18 победи с 18 финиша, довършвайки и Стивън Томпсън, но по някаква причина Дейна Уайт продължава да го държи настрана от шампионските мачове.

Рахмонов е може би най-добрият борец в момента в UFC, макар Ковингтън да гледа на себе си, като на №1 и по този показател. Видя се, че има някакви шансове срещу Едуардс, ако мачът им изцяло се бе провел на земята, но защитата на „Роки“ направи така, че да неутрализира тази му страна.

Томас гледа на казахстанеца, като на следващия шампион в полусредна категория. По всяка вероятност обаче той ще трябва да победи още един съперник преди да получи заслужения си шанс. Ако това е Колби Ковингтън, тогава се очаква да получим отговори на много въпроси, включително и за пенсионирането на трикратния претендент за титлата.

@morningkombat Shavkat Rakhmonov will be your next welterweight champion. #MorningKombat w/ Luke Thomas & Brian Campbell is available NOW! #shavkatrakhmonov #ufc #ufc296 ♬ original sound – morningkombat