Начало ММА Макс Холоуей: Някога имал ли съм проблеми с килограмите?

Макс Холоуей: Някога имал ли съм проблеми с килограмите?

Макс Холоуей: Някога имал ли съм проблеми с килограмите?
0

Шампионът на UFC в категория перо – Макс Холоуей (19-3), отрече причината за отлагането на двубоя с Брайън Ортега на „UFC 226“ да е неуспешен опит за влизане в категорията.

27-годишният американец изпраща една от най-лошите си години.

Първо, на 3 март Холоуей трябваше да защитава колана си срещу Франки Едгар, но месец преди боя Макс се оттегли заради травма в крака.

След това Холоуей беше обявен за заместник на Тони Фъргюсън в срещата му срещу Хабиб Нурмагомедов в лека категория, но в крайна сметка докторите от Атлетическата комисия на Ню Йорк не позволиха на Макс да участва в срещата заради проблеми с теглото.

После Холоуей трябваше да защитава титлата си срещу Брайън Ортега (14-0) на 7 юли, но двубоят отново не се състоя заради „симптоми подобни на сътресение“.

twitter.com

„Никога не съм имал проблеми със свалянето или качването на килограми“, заяви Холоуей на откритата за медии и фенове тренировка.

„Но всички продължават да си плямпат едно и също. Някога да съм стъпвал на кантар и да не съм влизал в лимита? Това трябва да е отговор на всичките ви въпроси“, сподели „Благословеният“.

Той коментира и факта, че UFC се подсигури с услугите на Ренато Моикано в случай, че отново нещо се случи с Холоуей:

„В крайна сметка, ще бъда в клетката. Ще видим тогава какво ще се случи. Нямам търпение да се срещна с Ортега в Октагона“, бяха част от словата на хаваеца.

„UFC 231“ ще се проведе в ранните часове на неделя (българско време), а мястото на събитието е Торонто, Канада. Другото главно събитие е мач за пояса при жените в категория муха – Йоана Йедрежчик срещу Валентина Шевченко.

twitter.com