Начало ММА Макс Холоуей: Справих се с депресията и съм готов за бой
0

Макс Холоуей: Справих се с депресията и съм готов за бой

Макс Холоуей: Справих се с депресията и съм готов за бой
0

Макс Холоуей трябваше да се изправи срещу Браян Ортега в защита на титлата си в категория перо на UFC 227, но поради здравословни проблеми с шампиона двубоят отпадна. Макс показа симптоми на мозъчно сътресение в седмицата преди шампионския двубой и участието му в събитието бе забранено от лекарските лица нa Атлетическата комисия на Невада.

Шампионът работи с лекари на UFC, които следят и поддържат здравето му, за да може боецът да се подготви по оптимален начин за планувания за 8-ми декември двубой с Браян Ортега. Макс ще защитава титлата си срещу непобедения Ортега на UFC 231 в Scotiabank Arena, Торонто.

„Всички си мислеха, че е проблемите ми се породени от мозъчно сътресение. Отписахме този вариант с лекарите ми. От една страна се радвам, че не е сериозен здравословен проблем, както предполагаха в началото. От друга страна, няма открита ясна причина за състоянието ми, но ще съм наред, стига симптомите да ги няма“, коментира Макс.

Холоуей добави, че му се е налагало да се справи и с психологически проблеми през изминалите месеци.

„Мисля, че разбрах какво е депресията. Не исках да разговарям с никого по едно време. Ако исках да се свържа с някого му звънях, но когато мен ме търсеха, не отговарях. Бях в собствената си зона. Беше лудост. Вече говоря открито за това, тъй като го преживях и искам да дам съвет на всички – не се отделяйте от другите. Семейството ви, приятелите ви, все някой е там за вас. Опитайте се да поговорите с тях. Каквото и да ви е в главата, споделете го с тях „

В коментар за следващия си двубой, шампионът заяви, че е нетърпелив да покаже отново на какво е способен и се надява да стъпи напълно здрав в Октагона.

 

Източник: mmajunkie.com