Начало ММА Мариян Димитров организира бойна гала в Стара Загора с надслов „ДА на спорта, НЕ на насилието“

Мариян Димитров организира бойна гала в Стара Загора с надслов „ДА на спорта, НЕ на насилието“

Мариян Димитров организира бойна гала в Стара Загора с надслов „ДА на спорта, НЕ на насилието“
0

В последните дни и седмици Стара Загора се превърна в обект на някои от най-сериозните дискусии по повод борбата с насилието над жени, след като 18-годишно момиче бе нарязано с макетен нож от 26-годишен охранител в нощен клуб. По този повод голяма част от спортистите в града се обединиха и заявиха, че осъждат остро подобни актове на насилие. Сред тях е и една от звездите на родния MMA – Мариян Димитров. Той обяви в социалните мрежи, че ще организира бойна галавечер с надслов „ДА на спорта, НЕ на насилието“.

Здравейте скъпи приятели. Искам да Ви съобщя, че на 23 септември в град Стара Загора ще бъде организирана галавечер на бойните спортове, която ще бъде под лозунга „ДА на спорта, НЕ на насилието”, написа Димитров в своя Facebook профил.

В края на юли бе организиран национален протест пред сградите на районните прокуратури из цялата страна. Десетки хиляди изразиха негодуванието си от съдебната система, след като първоначално обвиненият в извършване на престъплението бе освободен с аргумента, че няма вероятност да извърши ново престъпление и нараняванията по жертвата не представляват достатъчно висока обществена опасност.

Това решение бе преразгледано след отвод на първоначалния съдия по делото и въпросният мъж бе задържан с най-тежката мярка – задържане под стража.