Начало ММА Машината Немков и Кори Андерсън с дата за мегасблъсъка в Белатор

Машината Немков и Кори Андерсън с дата за мегасблъсъка в Белатор

Машината Немков и Кори Андерсън с дата за мегасблъсъка в Белатор
0

Вече е ясна датата на така чакания сблъсък за титлата в полутежка категория в Белатор, който ще противопостави носителя на пояса Вадим Немков и Кори Андерсън.

Двамата ще се срещнат в клетката в главния сблъсък на събитието Белатор 277, което ще се проведе на 15 април в Сан Хосе, Калифорния. Освен шампионския пояс, победителят в срещата ще получи и чек за 1 милион долара. Битката е финал турнира в полутежка категория на организацията.

Вадим Немков е с баланс от 14 победи и 2 загуби в ММА. Руският боец е спечелил 12 срещи преди финалния гонг (9 с нокаут и 3 след събмишън). Единствените му поражения са от Жири Прохазка и Карл Албрексон в японската РИЗИН. Те датират от 2015 и 2016 година. От тогава насам Немков бележи феноменален възход като в момента е в серия от 9 поредни победи. В Белатор е спечелил всичките си 7 срещи. За последно той надделя със събмишън в четвъртия рунд над Юулиъс Англикас в полуфинален двубой от надпреварата в полутежка категория.

Кори Андерсън има баланс от 16 успеха и 5 поражения в ММА. Половината си победи той е спечелил преди финалния гонг (всичките с нокаут). Американецът е бивш боец на UFC. За най-известната верига за смесени бойни изкуства в света той има 10 победи и 5 загуби. През 2020 година той беше нокаутиран от Ян Блахович в първия рунд, след което подписа с Белатор. За компанията, президент на която е Скот Кокър, Андерсън записа 3 успеха в 3 срещи – над Мелвин Маньоф, Довлетджан Ягшимурадов, а през октомври 2021 година нокаутира бившия двоен шампион на организацията – Райън Бейдър.